Annemieke van Doesburg is al vroeg begonnen in de muziekwereld. Na een aantal jaren muziekles is zij op elfjarige leeftijd in aanraking gekomen met doedelzakmuziek. Samen met haar familie is zij begonnen bij the Highland Valley pipes and drums uit Borculo, waar zij de pipes heeft leren spelen. Daarmee is ze nooit gestopt en vandaag de dag is ze nog steeds volop actief in de muziek.
Naast het spelen bij de band is zij te boeken als solopiper voor verjaardagen, jubilea, whiskeyproeverijen, bruiloften, begrafenissen en andere bijzondere gelegenheden. 

In 2014 is Annemieke afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede als vakdocent muziek, met als specialisatie orthopedagogisch muziekdocent. Ze heeft les gehad in piano, zang, drum, gitaar, arrangeren/componeren en als hoofd-bijvak klassiek dwarsfluit.
Annemieke heeft ervaring in lesgeven in verschillende doelgroepen en leeftijden. Momenteel bestaat de muzieklespraktijk vooral uit het lesgeven in het speciaal- en hoogbegaafdenonderwijs. Daarnaast worden er individuele lessen doedelzak gegeven.
Ook zijn er regelmatig verschillende projecten en andere werkzaamheden: van het arrangeren van muziek tot aan het muzikaal leiden van een theatergroep en van het dirigeren van een kerkkoor tot aan dwarsfluitles geven in groep 4.

Ook doet Annemieke sinds enkele jaren mee aan doedelzakwedstrijden. Dit doet zij niet zonder succes, enkele door haar behaalde prijzen zijn;
-grade 4 March 2nd place Xanten
-grade 4 piobaireachd urlar 2nd Place Xanten
-piobaireachd competition Hilversum 2nd ground en 2nd complete piobaireachd

Omdat de doedelzak in Nederland nog altijd een ondergewaardeerd instrument is, zet Annemieke zich erg in om de bekendheid van dit prachtige instrument te vergroten.
Hier enkele interessante artikelen en videos waar door Annemieke over haar passie voor de doedelzakmuziek wordt gesproken.

Als vrouwelijke doedelzakspeler moet je je meer bewijzen’ -Artikel in Tubantia

‘Vrouw met een Missie’ – Interview bij radio538